keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

DIY - Tekokynnet kotona ilman akryyliä

Olen tehnyt tekokynnet kotona nyt melkein kolmen vuoden ajan ja paljastan sen nyt tässä kaikille. En käytä tekokynsiä jatkuvasti, mutta aina silloin tällöin kun tekee mieli enemmän panostaa ulkonäköön tai on vaikka jotain tärkeää menoa.

Kynnet pysyvät paikoillaan oikein laitettuna n. 1 viikon ajan ja ovat oikeastaan aika helppo tehdä kun muutaman kerran opettelee. En ole itse ainakaan mikään ammattilainen, mutta olen saanut näistä kohtuullisen kivan näköiset kun on jaksanut tehdä ajan kanssa ja huolellisesti mennä kaikki vaiheet läpi. 

Yli viikkoa kynsiä ei suositella pidettäväksi eikä jatkuvasti käytettäviksi. Tämä on hyvä keino säästää rahaa tai muuten vaan toteuttaa itseään!

 

Tarvikkeet

* Press on -kynsiä ja kynsiliima

* Kynsileikkurit

* Karkea kynsiviila

* Kynsilakan poistoainetta

* Vanulappuja

* Kynsilakka

 


1. Valmistele omat kyntesi

Leikkaa omat kyntesi n. 1 mm pituisiksi ja tasoita reunat viilalla.

Voit viilata myös hiukan kynnen päältä pintaa karkeammaksi, jolloin kynsi pysyy paikoillaan paremmin.

2. Etsi oikean kokoiset kynnet

Paketissa on yleensä runsaasti eri kokoisia kynsiä. Etsi jokaiselle sormelle sopiva kynsi ja asettele ne valmiiksi pöydälle oikeaan järjestykseen. Valitsen itse etusormeen ja nimettömään samankokoiset kynnet, keskisormeen hiukan isomman ja pikkusormeen kokoa pienemmän.


3. Viilaa kynnet sopiviksi

Sovita tekokynttä oman kyntesi päälle ja viilaa tekokynnen reunat kynteesi sopiviksi. Tämä on kaikkein aikaa vievin vaihe ja myös se, mihin kannattaa eniten panostaa. Mitä paremmin saat kynnen sopimaan omaan kynteesi, sitä luonnollisemmalta se näyttää ja kukaan ei tajua että teit kyntesi itse.

4. Puhdista omat kyntesi

Pese kätesi ja puhdista omat kyntesi kaikesta rasvaisesta. Käytä apuna kynsilakan poistoainetta tai alkoholipitoista puhdistusainetta.

5. Liimaa kynnet paikoilleen

Levitä liimaa tekokynnen sisäpuolelle ja sovita kynsi paikoilleen. Purista kynttä paikoillaan n. 30 sekunnin ajan kunnes liima jähmettyy. Kynsi kannattaa yrittää saada kerralla niin suoraan kuin mahdollista, koska liima jämähtää paikoilleen erittäin nopeasti.

Pro-vikkinä liimaa kannattaa laittaa vain kynnen keskiosaan, koska puristaessa se leviää joka puolelle. Liima ei myöskään kannata missään nimessä laittaa liikaa, koska kynsi on muuten todella v-mäinen irrottaa. Halutessasi muotoile kynnen kärkeä viilalla. Voit muotoilla kynnen kärkeä tylpemmäksi tai lyhyemmäksi. Jos jokin kynsi liimautui vinoon, vahingon voi tässä vaiheessa korjata.


6. Lakkaa kynnet

Valitse kynsiisi mieleisesi väri sen mukaan haluatko olla hyvis vai pahis vai jotain siltä väliltä. Tällä kertaa valitsin hempeän vaaleanpunaisen Mavala -lakan värissä Riga. 

Kynsien poistamisessa voi käyttää apuna kynsiviilaa ja kynsilakanpostoainetta. Itse olen saanut nämä pois käsistä pitämällä kädet lämpimässä vedessä ja varovasti nostamalla.

Nauti lopputuloksesta! xx

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Meljeanna

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig