tiistai 5. huhtikuuta 2022

3 syytä vaatekaapin kevätsiivoukseen


Viimeisen vuoden aikana olen ottanut tavaksi käydä vaatekaappia läpi aina välillä ja katsoa löytyykö sieltä jotain, mitä en enää tarvitse  farkkuja joissa vyötärö puristaa, vaatteita jotka eivät enää sovi tyyliini tai epämukavia kenkiä, joita ei vain koskaan tule käytettyä. Keväisin teen isomman siivouksen, jossa pistän kirpparille ne vaatteet, jotka ovat pudonneet pelistä. Tämä on ollut mulle ehkä se paras keino, jolla olen saanut hiottua tyyliä ja löydettyä ne vaatteet, joita tulee arjessa käytettyä eniten.

Vaatekaapin siivoukseen on monta tapaa eikä koko urakkaa todellakaan tarvitse tehdä kerralla. Varsinkin, jos vaatekaappia ei ole koskaan käynyt kunnolla läpi, voi tehtävä olla aikamoinen, mutta jokaisella kerralla siivous hiukan helpottuu. En ole myöskään niin minimalisti, että hankkiutuisin eroon ihan kaikesta mitä en käytä, ja varsinkaan alussa karsinnassa ei tarvitse olla liian ankara. Olen sallinut itselleni säästää muutamia tärkeältä tuntuvia vaatteita, jotka ovat liittyneet elämän tärkeisiin hetkiin. Suurin osa vanhoista vaatteistani on kuitenkin saanut jatkaa matkaa uusiin koteihin tai kierrätykseen.

Olen nyt tehnyt tämän puhdistuksen muutamia kertoja viime vuoden aikana ja vaatteiden määrä on vähentynyt ihan valtavasti. Tästä on ollut mulle niin paljon apua, että halusin listata tärkeimmät syyt siihen, miksi vaatekaappi kannattaa käydä läpi.

1. Selkeyttä omaan tyyliin

Kun vaatekaapista karsii pois ne vaatteet, joista ei enää ole innoissaan, tajuaa paremmin mikä oma tyyli oikein on. Vanhoista vaatteista luopuminen voi olla vaikeaa, mutta kun sen uskaltaa tehdä, saa aina olla innoissaan siitä mitä pukee päällensä.

2. Parempia valintoja vaatekaupassa

Vaatekaappia siivotessa huomaa hyvin mitä vaatteita oikeasti käyttää ja mitä on tullut käytettyä vain muutamia kertoja. Itse ainakin olen huomannut, että klassiset perusvaatteet ovat omia käytetyimpiä vaatteitani ja selviytyvät näistä siivouksista parhaiten, kun taas trendikkäät vaatteet joista olin kyllä alussa tosi innoissani ovat jääneet sille muutamalle käytölle. Myös vaatteiden laatuun tulee kiinnitettyä huomiota, kun näkee miten eri materiaalit ovat kestäneet käytössä.

3. Shoppailu vähentyy

Vaatekaapin läpi käytyä huomaa helpommin tarvitseeko ostaa uutta vaatetta, vai löytyisikö kaapista jotain, joka ajaa jo saman asian. Kun tietää tarkalleen mitä jo omistaa, on helpompaa uusia vaatteita katsellessa miettiä, tarvitseeko sitä enää uutta mustaa neuletta tai farkkuparia. Minun on myös nykyisin helpompi jättää kauppaan ”täkyt” ja erilaiset hetkelliset trendivaatteet koska tiedän, että ne eivät tule vaatekaapissani vuosia kestämään.

Ihanaa tiistaita!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Meljeanna

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig