tiistai 28. helmikuuta 2017

Velvet and Patent


This cap was my first introduction to the velvet trend. During the winter, we have seen velvet on almost every piece of clothing and accessory from thigh-high boots to bombers and party dresses, so why not caps too! The material is very luxurious and distinctly 90’s, so when mixed with casual items it gives the outfit a boost. For a real statement, you can even dress in it from head to toe.

The fabric is so tick and warm that – despite the merciless February weather – I’ve been able to wear this cap constantly for the past weeks. The cap is also plain black and without branding, so it's easy to combine with almost any outfit. This specific one is from BikBok, but I’ve noticed also Asos has a good selection of velvet caps, if you’re interested in getting one.


Tämä lippis oli ensimmäinen kosketukseni samettitrendiin. Talven aikana olemme nähneet samettia käytettävän lähes kaikissa vaatteissa ja asusteissa aina pitkistä saappaista bomber-takkeihin ja bilemekkoihin, joten miksei myös lippiksiin! Sametti on hyvin ylellinen ja 90-luvun henkinen materiaali, joten yhdistettynä arkisempiin vaatteisiin sillä saa asuun lisää potkua. Jos haluaa kunnolla säväyttää, niin siihen voi pukeutua vaikka päästä varpaisiin.

Helmikuun sää voi olla ankara, mutta materiaalinsa vuoksi lippis on niin lämmin, että olen voinut käyttänyt sitä lähes tauotta viime viikkojen aikana. Se on myös musta ja ilman logoja, joten se on helppoa yhdistää melkein mihin tahansa asuun. Tämä kyseinen lippis on BikBokista, mutta jos olet kiinnostunut hankkimaan tällaisen, olen huomannut että myös Asokselta löytyy hyvä valikoima samettisia lippiksiä.


After purchasing this velvet cap, I’ve been so taken with the material, that I even go got myself a pair of velvet heels, which unfortunately don’t quite agree with the current weather. These patent boots however don’t mind a little snow and slush. Patent is another statement material that can be worked into your everyday wardrobe with the right attitude. There are so many materials that look almost the same such as patent leather, PVC, vinyl etc. so it can get a little confusing. If you are contemplating between them, it’s mainly a matter of budget and if you prefer real or non-leather. According to my experience, they are all very similar-looking and hard-wearing materials. These boots are from H&M and I find them just as easy to wear as my leather boots and much more comfortable than I expected.


Samettilippiksen hankkimisen jälkeen olen sen verran ihastunut materiaaliin, että hankin jopa samettiset korkkarit, jotka ikävä kyllä eivät oikein sovellu tämänhetkiseen säähän. Nämä ”kiiltonahkaiset” saappaat sen sijaan eivät pelkää pientä lunta ja loskaa. Kiiltonahka on toinen statement-materiaali, jota voi oikealla asenteella käyttää myös arkivaatteissa. Samalta näyttäviä kiiltäviä materiaaleja on todella paljon; kiiltonahka, PVC, vinyyli jne. mikä voi olla hiukan hämmentävää. Jos yrität päättää niiden välillä, kyse on pitkälti budjetista ja siitä suosiiko mieluummin aitoa vai keinonahkaa. Ainakin oman kokemukseni mukaan ne ovat kaikki erittäin samalta näyttäviä ja kestäviä materiaaleja. Nämä saappaat ovat H&M:stä ja olen kokenut ne aivan yhtä hyvän tuntuisiksi kuin nahkasaappaani ja paljon mukavammiksi kuin odotin.


Coat: Monki
Top: Zara
Culottes: Zara
Bag: DKNY
Boots: H&M
Cap: BikBok
Rings: H&M

SHARE:

2 kommenttia

© Meljeanna

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig