tiistai 22. helmikuuta 2022

Tyylivinkit kylmään säähän

Talvipukeutuminen on ollut mulle ikuinen päänvaiva. Monesti on tuntunut siltä, että vasta keväällä pääsee käyttämään kivoja asuja ja viimeistään helmikuussa olen alkanut odottaa lumen sulamista. Tässä ei yhtää auta se, kun katsoo somessa miten Keski-Euroopassa ihmiset pukeutuvat keskellä talvea trenssitakkeihin ja nilkkureihin, ja sitten iskee masennut kun vertaa sitä meidän lumisateeseen ja loskaan.

Tänä vuonna tuntuu kuitenkin siltä, että olen saanut vähän siitä kiinni, miten voi pukeutua kivasti vuoden ympäri. Kyllä tämä lumi jo hiukan kieltämättä kyllästyttää, mutta tänä talvena olen löytänyt niin kivoja asuja, että kevään odottaminen on ihan siedettävää.

Katse takkiin

Kylmä kausi on meillä sen verran pitkä, että talvitakki on varmaan jokaisella meistä vaatekaapin käytetyimpiä vaatteita. Aina siihen ei kuitenkaan tule panostettua sen ansaitsemalla tavalla. Muutamalla erityylisellä ja mallisella talvitakilla saa nostettua talvityylin uudelle tasolle. Viime aikoina mun suosikkeja ovat olleet extra-pitkät ja ylisuuret takit, kuten tämä Mangon villakangastakki. Ulkovaatteissa voi mun mielestä olla rohkeampi värien ja kuosien kanssa kuin normiasusissa!

Lisää välikerroksia

Olen varmaan viimeinen joka tajuaa tämän, mutta vaatteiden alle voi lisätä teknisen aluskerraston! Tällä lailla kerrostamalla kevyemmilläkin vaatteilla pärjää. Kerraston päälle puen luonnonkuituja sisältävän neutraalin värisen neuleen, joita olen yhdistänyt melkeinpä jokaiseen asuun. Nämä neulepaidat ovat niin kovassa käytössä, että aluskerroksilla saa myös vähennettyä niiden pesukertoja, ja pidennettyä vaatteiden käyttöikää. Olen huomannut, että kun alla on runsaasti lämpimiä kerroksia, niin jopa villakangastakkia voi keskellä talvea pitää.

Statement-huivit

Huivi on mun talvityylissä asusteista kenties se tärkein. Ilman isoa huivia ei yksinkertaisesti pärjää! Valitsen kaulaan mieluiten ison ja näyttävän huivin, joka on myös kapeaa huivia lämpimämpi. Olen koko talven käyttänyt kahta isoa huvia, jotka sopivat mun kaikkiin asuihin. Kaikki asusteet ovat muutenkin talvityylissä tärkeä juttu, koska päällysvaatteet peittävät talvella melkein koko asun.

Hyvä meikki

Talvivaatteisiin pukeutuneena ei mulla ainakaan ole hirveän naisellinen olo, niin tykkään pistää meikkiin hiukan extraa. Kesällä suosin vähän kevyempää meikkiä, mutta talvella musta tuntuu että hukun vaatekerroksiin, jos en panosta meikkiin vähän enemmän kuin tavallisesti. Vähintäänkin teen silmiin rajaukset eyelinerilla ja laitan huulipunaa, niin fiilis ei ole ihan kuin naparetkeilijällä. Tänä talvena olen ensimmäistä kertaa kokeillut ihan punaista huulipunaa, ja  olen huomannut että kirkas huuliväri on ihan kuin asuste itsessään.

 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Meljeanna

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig