perjantai 30. huhtikuuta 2021

Koko vaatekaapin uudistus

Viimeisen kuukauden aikana on ollut paljon ylimääräistä aikaa, joten päätin toteuttaa jotain mitä olen ollut aikeissa tehdä jo pidemmän aikaa - hankkiutua eroon ylimääräisistä vaatteista, joita on kertynyt kaappiin. Asun yksiössä, eikä tilaa todellakaan ole liikaa. Monesti vaatteet eivät päädy takaisin kaappiin omille paikoilleen vaan jäävät ajelehtimaan ympäriinsä ja vaatekaapissa tilan täyttävät käyttämättömät vaatteet. En ole varmaan ainoa, jolla on kämpässä "tuoli" johon dumpataan kaikki sillä hetkellä käytössä olevat vaatteet. Aloin kuitenkin haaveilemaan ihanan järjestellystä vaatekaapista, jossa olisi vain käytössä olevia ja yhteensopivia vaatteita, eikä mitään turhaa.

Vielä muutama vuosi sitten shoppailu oli minulle jonkinasteinen ongelma. Aina kun näin kaupassa kivan vaatteen tai kengät, niin yleensä ostin ne sen enempää miettimättä. En ajatellut ollenkaan että vaatteita voisi olla mitenkään liikaa tai kämpästä voisi tila loppua kesken. Nyt sitten huomasin että minulle oli kertynyt vaatekaappiin 6 Ikea-kassillista käyttämättömiä vaatteita. Hetki oli vähän vastaava kuin Suurimmassa pudottajassa kilpailijat astuvat vaa'alle ja näkevät painonsa ensimmäistä kertaa vuosiin. En ollut jotenkin tajunnut, että niitä olisi niin paljon.

Kylmänviileä karsinta

Alussa tärkeintä oli saada kaikki vaatteet ulos vaatekaapista kerralla nähtäväksi, jotta sain kokonaiskäsityksen tilanteesta. Jaottelin farkut yhteen pinoon, neuleet toiseen jne. Karsin jokaisesta raa'asti jokaisesta pinosta ne vaatteet, joita käytän säännöllisesti ja ne joita en. Vain ne vaatteet, jotka ovat jatkuvassa käytössä saivat jäädä kaappiin. Pois saivat lähteä kaikki liian pienet ja liian suuret vaatteet, ja ne jotka eivät sopineet enää tyyliin.

Loput vaatteet jaoin säilytettäviin (vaatteisiin, joita käytin joskus, joista olin epävarma tai joilla oli tunnearvoa), myytäviin, lahjoitettaviin ja roskikseen meneviin. En edes haaveillut että olisin tehnyt tämän projektin kerralla, vaan toteutin sen vähitellen kuukauden mittaan.


Lisätilaa ullakkokomerosta

Olen asunut yksiössäni jo useamman vuoden ajan, mutta en ollut tullut ajatelleeksi, että ullakkokomeroa voi hyödyntää myös vaatteiden säilytykseen. Pakkasin kaikki karsinnassa rannalle jääneet vaatteet jätesäkkeihin ja pahvilaatikoihin, ja roudasin ne ullakkokomeroon.

En halunnut että ullakolle päätyvät vaatteet unohtuisivat sinne, vaan tarkoituksena on päästä niistäkin ajanmittaan eroon. Niinpä kirjasin jokaisen vaatteen Excel-taulukkoon, ja laitoin ne numeroituihin jätesäkkeihin, jotta tietäisin tasan tarkkaan mitä jokaisessa pussissa on. Todella extra veto, tiedän, mutta ison tavaramäärän kanssa pitää ottaa kovat keinot käyttöön. Muuten ullakosta tulisi pelkkä vaatteiden hautausmaa, josta ne eivät tulisi enää takaisin.

Vaatekaappiprojektiin kului valtavasti aikaa, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista. Nyt tiedän paremmin mitä vaatteita oikeasti käytän, ja osaan tehdä vaatekaupassa parempia valintoja. Shoppailu tuskin tulee tähän loppumaan, mutta uusia vaatteita hankkiessani aion tästä eteenpäin soveltaa jonkinlaista yksi sisään, yksi ulos -sääntöä.

Näistä kuvista saa nyt ajatusta käsítystä siitä millainen vaatekaapista on kehittymässsä. Projekti on tavallaan vielä kesken ja etsin hyviä vaatteiden myynti ja kierrätys paikkoja. Olisi kiva kuulla, onko siellä toteutettu viimeaikoina vaatekaapin uudistusta? Miten sinä olet hankkiutunut eroon vanhoista vaatteista?

Mukavaa vappua ja viikonloppua!🖤

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Meljeanna

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig